Başında hışır olan 10 kelime var. Hışır ile başlayan kelimeler listesini scrabble oyununda ya da Türkçe ile ilgili araştırmalarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca içinde hışır olan kelimeler listesine ya da sonu hışır ile biten kelimeler listesine göz atmak isteyebilirsiniz.

Karmaşık harflerden başında hışır bulunan kelimeleri bulmak için Kelime Bulma Makinesi'ni kullanabilirsiniz.

Harf Sayısına Göre Kelimeler

11 Harfli Kelimeler

HIŞIRDATMAK

10 Harfli Kelimeler

HIŞIRDAMAK, HIŞIRDATMA, HIŞIRDAYIŞ, HIŞIRTISIZ

9 Harfli Kelimeler

HIŞIRDAMA, HIŞIRTILI

8 Harfli Kelimeler

HIŞIRLIK

7 Harfli Kelimeler

HIŞIRTI

5 Harfli Kelimeler

HIŞIR

Kelime bulma makinesi Kelime bulma makinesi

Hışır Harfleri ile Yazılabilecek Kelimeler

H I I R Ş

5 Harfli Kelimeler

HIŞIR

3 Harfli Kelimeler

HIR, RIH

2 Harfli Kelimeler

IH, IR

Daha kapsamlı sonuç için lütfen kelime bulma makinesini kullanın.


Bazı kelimelerin anlamları (Kaynak : TDK)

HIŞIRDATMAK

  1. [-i] Hışırtı çıkartmak
    • "Bir ara, ben sandalyede sıkıntıyla otururken o galoşlu ayaklarını hışırdatarak içeri gitti." (Elif Şafak)
HIŞIRDAMAK

  1. [nesnesiz] Kâğıt, kumaş, kuru yaprak vb. nesneler birbirlerine sürtünürken, buruşturulurken "hışır" diye ses çıkarmak
    • "Sırtı pul pul ışıldayan bir yılan hışırdayarak kumun üstünden akıp geçti." (Nâzım Hikmet)
HIŞIRTISIZ

  1. [sıfat] Hışırtısı olmayan
    • "Gayriihtiyari ceketinin iç cebini yoklayan eli hışırtılı ve hışırtısız kâğıtlar arasında gezindi." (Yücel Hekimoğlu)
HIŞIRDAYIŞ

  1. [isim] Hışırdamak işi
HIŞIRDATMA

  1. [isim] Hışırdatmak işi
HIŞIRDAMA

  1. [isim] Hışırdamak işi
HIŞIRTILI

  1. [sıfat] Hışırtısı olan
    • "Katil hızla yürüyüp kapıyı geçer, hışırtılı bir tavırla yürüyüş tarafına bakar." (Necip Fazıl Kısakürek)
HIŞIRLIK

  1. [isim] Hışır olma durumu
HIŞIRTI

  1. [isim] İnce cisimler hışırdarken çıkan sesin adı
    • "Ama koyu yeşil tafta eteğin hışırtısı her yanı sarıyor, uğultu gibi büyüdükçe büyüyor." (Adalet Ağaoğlu)
HIŞIR

  1. [isim, ağızlardan] Olmamış meyve
  2. [sıfat] Taşkınlık gösteren, yaramaz (kimse)
    • "Serde toyluk vardı a canım. Sahi ne hışırdım o zaman. İlk gençlik, sersemlik, budalalık çağı." (Haldun Taner)
  3. [sıfat, argo] Kaba, görgüsüz olan (kimse)
    • "O, canım tohumlarını yere saçan, sonra da üstünden geçip çiğneyen bu hışır, bu anlayışsız, bu merhametsiz insanları görmemek için başını hafifçe önüne eğdi." (Haldun Taner)
Kelime Anlamları Kaynağı : Türk Dil Kurumu Güncel Türkçe Sözlüğü