Kelime akademisine hoşgeldiniz. Akademimize kayıt yaptıran herkesi bir kelime uzmanı olarak mezun ediyoruz. Evet, kelime akademisi şimdiden en çok bağımlılık yaratan kelime oyunları arasına girmiş durumda ve oyuna başlar başlamaz, kafanızda bütün olasılıkları düşünmeye başlıyorsunuz.
Oyuna ilk başladığınızda, zaten oluşturulabilecek kelimelerin bütün harfleri verilmiş, ne kadar zor olabilir ki diye soruyorsunuz kendinize ama işler hiç de göründüğü kadar kolay değil, özellikle ileri seviyelerde. Word Academy logosundaki kepin hakkını veriyor ve birçok kelime oyunu gibi sizden verilen harflerden kelimeler oluşturmanız isteniyor. Bu her bir sette, kutucuk halinde verilmiş harflerin üstünde parmağınızı kaydırarak kelime oluşturuyorsunuz. Oluşturacağınız kelime sayısı, boş kutucuklar halinde verilmiş ve kelimeleri oluşturdukça o harfler listeden eksiliyor ve bu da işinizi çok kolay hale getiriyor. Fakat tahmin etmeniz gereken kelime sayı ve uzunlukları oyunda ilerledikçe artıyor.
Oyunda her seviyenin bir adı var: Oyuncak Ayı, Bebek, Kum Kutusu, Okul Çocuğu, Zombi, Kovboy, Patenci, Yeti, Düşük Bel, Hayalet, Pehlivan, Tobot ve en üst seviye olan Şövalye. Oyunda zaten ilk farkettiğiniz bu özgün seviye isimleri oluyor. Herhang bir süre sınırlaması yok, dilediğiniz kadar şansınızı deneyebillirsiniz. Her seviye için belirli miktarda ipucu harf hakkınız var ve bu ipucu harf haklarınız, seviye atladıkça artmakta. Ok tuşuna basaraksa harfleri farklı bir dizilimle görerek, harflerin size başka çağrışımlarda bulunmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda her set oyunda, o oyunu oynayan kullanıcıların yüzde kaçının kelimeyi bilebildiğinin istatistiği ise sizi kelimeyi bulma konusunda daha hırslı hale getiriyor. Seviye atladığınızı, Facebook ve Twitter kanallarıyla duyurabilmeniz için her seviye sonunda buton koyulmuş ki artık bu özellik hemen hemen tüm oyunlarda mevcut.
İlk seviyelerde su gibi akıp giden oyun, ileri seviyelerde sizi o kadar zorluyor ki üzerinde dakikalarca düşünmeniz veya en sonunda pes edip internetten doğru cevabı bulmak için yardım istemeniz gerekebilir. Tabi aynı oyunu oynayan başka arkadaşlarınız varsa onlardan da yardım alabiliyorsunuz ancak çoğu zaman insan bunu gururuna yediremiyor. Artık tercih size kalmış.
Türkçe karakterler “ı” ve “i” farkı biraz kafa karıştıyor ve oyunun Türkçe versiyonuna çok da özenilmediği ortada. Bulmanız gereken kelimeler her zaman yalın halde olmadığı için, ek almış kelimeleri bulunca bu muymuş, “bu çok saçma!” diyebiliyorsunuz.
Word Academy tüm kelime oyunu sevenlerin en beğendiği oyunlar arasında yerini almış durumda, siz de bu uygulamayı yükleyerek kelime dağarcığınızı eğlenceli bir şekilde geliştirebilirsiniz.